Malzemeler:
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı kakao
- 4 adet öğütülmüş karanfil
- 125 gr. tereyağı
- 1/2 su bardağı esmer toz şeker
- 1/2 su bardağı pekmez
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1,5 yemek kaşığı kaynar su
- 50 gram iri kıyılmış bitter çikolata
- 1/4 su bardağı esmer toz şeker (Kristalize bir görüntü elde etmek istiyorsanız)
Yapılışı:
1.Adım:
Bir
kapta unu; zencefil, tarçın, karanfil ve kakao ile karıştırın.
2.Adım:
Ayrı
bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını 3 dakika çırptıktan
sonra, şekeri de ilave ederekn 1 dakika daha çırpın. Son olarak
da karışıma pekmezi ilave ederek karıştırın.
3.Adım:
Hazırladığınız
unlu karışımın yarısını çırptığınız malzemelere ekleyip
karıştırın. Üzerine bir kasede sıcak su ile karıştırarak
kabarttığınız karbonatı, çikolata parçalarını ve en sonunda
da kalan unlu karışımı ekleyerek çırpmaya devam edin. (Karışım
fazla akışkan ise biraz daha un ekleyebilirsiniz fakat yumuşak bir
kurabiye hazırladığımız için kıvamanın normal bir kurabiye
hamurundan daha ince olması gerektiğini unutmayın.)
4.Adım:
Hazırladığınız
hamuru 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
5.Adım:
Sertleşen
hamurdan parçalar kopararak ufak toplar yapın. Kurabiyelerin
üzerinde kristalimsi bir görüntü elde etmek istiyorsanız toz
şekere bulayabilirsiniz. Ardından, kurabiyelerin pişme esnasında
yayılacağını da hesaba katarak aralıklı bir şekilde, önceden
yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
6.Adım:
160
dereceye önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
Kurabiyelerin tamamen sertleşmesine gerek yok; soğuduklarında dışı
sert içi yumuşak bir kıvam elde edeceksiniz. Fırından
çıkardıktan 5 dakika sonra spatula yardımıyla tepsiden
alabilirsiniz.
Afiyet
olsuuuuuunnnn :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder